Økologimesse i Sevilla

Body-n-Soul har brugt weekenden til at tage på økologimesse i Sevilla. Det er her vi finder en masse interessante ting der fremstilles lokalt i Spanien. Mange produkter er ukendte for danskerne, men de har en uhyre høj kvalitet og er trods dette til at betale.

Økologi er ved at vinde indpas i Spanien og Spanierne er begyndt at erkande nødvendigheden heraf. Derfor skyder der flere og flere økologiske landbrug op i Spanien og interessen udmønter sig ved en stigende antal messer for alverdens produkter.

Udover mad indbefatter dette kosmetik, sko, øl…ja alt hvad hjertet kan begære.

Messerne afholdes til stadighed flere steder rundt om i Spanien. Vi deltog i messen i Sevilla.

Og tro os, Sevilla er ikke det værste sted at tage på messe. Byen har en masse at byde på og er utroligt smuk og meget charmerende. Hen kan nævnes Plaza de Espagna med vandgraven, de små pladser med god restauranter…Nå, men det må være et emne for en anden blog. Der er meget at skrive om Sevilla og det var trods alt ikke byen vi kom for..

Nogle af de ting vi fandt interessante var:

Kosmetik

Der er meget fokus på at fremstille kosmetik efter rene og bæredygtige principper. Ud med alskens kemiske skidt og anvend kun så naturlige ingredienser som muligt.

Og intet er naturligvis testet på dyr.

Det var vores første bekendskab med dette kosmetik, men vi havde en god snak med fabrikanten og vi vender i en senere artikel tilbage til hvordan kosmetikken fremstilles og hvilke ting der bruges hertil. Det lød meget spændende.

 

Veganersko

Ja, du læste rigtigt. Det nye store hit i Spanien er veganske sko.

Spanien har en langt og stolt tradition baseret på godt skohåndværk. Desværre er mange af producenterne lukket da deres produktionsomkostninger var for høje. Meget fremstilles nu på skofabrikker og der kan godt håndværk desværre ikke konkurrere med prisen.

Men nu har nogle af de overlevende skoproducenter startet fremstilling af sko baseret på de veganske principper.

Vi vil meget gerne etablere kontakten til eventuelle forhandlere i Danmark. Skriv til os eller ring til Kim på 2625 3138 hvis I kunne tænke jer at importere og forhandle disse sko i Danmark.

 

Levnedsmidler

Her sker der også en masse i Spanien. Hvem har ikke siddet og hygget sig med en god portion Jamon Iberico og lidt lækker Ribero del Duero vin eller en god Rioja?

Ja det kan man heldigvis stadig, men de er kommet meget andet til. Igen baseret på økologi er især frugt og grønt noget der rykker nu. Og det er lidt eksotisk at plukke sine økologiske appelsiner, mandariner eller avocado selv direkte fra træet.

Vi havde også en god dialog med lokale mandelavlere og forhandler nu gode økologiske og bæredygtige mandler fra Spaniens ‘mandeltrekant’. Se dem her:

Økologiske og bæredygtige mandler

Du kan læse lidt om vores mandler her:

Historien om vores mandler

På messen mødte vi vores gode ven Alejandro. Alejandro er en af pionererne i Spanien hvad angår økologisk landbrug.Han er så god til sit job at han leverer frugt og grønt til El Corte Inglés. Virkeligt godt gået.

Rita and Alejandro
Rita og Alejandro på messen i Sevilla.